Jste na rade, kdyz partner zahajil 1♦ a souper zasahl 1♥. V danem rozdani jsem nemel k dispozici 2♦ jako inverted. Uvazuju, ze i po zasahu soupere je dobre tuto konvenci zavest. Nevim, jestli i po kontru, ale i tam to ma logiku. Kazdopadne partner rekne 2♠ at uz reknete cokoliv (2♦ nebo 2♥) a jste na rade znovu....
Page 1 of 1
Co budete drazit?
Posted 2006-January-31, 15:35
Scoring: IMP
Jste na rade, kdyz partner zahajil 1♦ a souper zasahl 1♥. V danem rozdani jsem nemel k dispozici 2♦ jako inverted. Uvazuju, ze i po zasahu soupere je dobre tuto konvenci zavest. Nevim, jestli i po kontru, ale i tam to ma logiku. Kazdopadne partner rekne 2♠ at uz reknete cokoliv (2♦ nebo 2♥) a jste na rade znovu....
Posted 2006-January-31, 16:51
Jen technickou, pokud nehraju inverted, tak 2♦ rict nemuzu (co kdyby to zapasoval) a 2♥ jsou taky divny. Co se dozvim na 3♦?
Ale kdybych uz rekl 2♦ a partak rekl 2♠ a nehraju v tomto sledu strukturovany reverz:
3♣ je blbost
3♦ rict nemuzu, uz jednou jsem poddrazil kartu
3♥ proc? zbytecna hlaska, nepomaha mi
3♠ trilist, ma to neco do sebe (ctyrlista asi nemam, nerekl jsem 1♠)
3NT nemam trefy
4♣ splinter, ma to neco do sebe (podobne jako 3♠), ale mijim 3NT
4♦ vyzva, mozna
5♦ taky reseni
Reknu 4♣ je to nejlepsi moznost, ukazuje celkem silnou kartu se trilistem pikovym (kdybych mel ctyrlist s touto silou urcite bych nabidl 1♠) a kratkost trefou (karovy fit uz zname). Partner se muze rozhodnout co dal.
Ale kdybych uz rekl 2♦ a partak rekl 2♠ a nehraju v tomto sledu strukturovany reverz:
3♣ je blbost
3♦ rict nemuzu, uz jednou jsem poddrazil kartu
3♥ proc? zbytecna hlaska, nepomaha mi
3♠ trilist, ma to neco do sebe (ctyrlista asi nemam, nerekl jsem 1♠)
3NT nemam trefy
4♣ splinter, ma to neco do sebe (podobne jako 3♠), ale mijim 3NT
4♦ vyzva, mozna
5♦ taky reseni
Reknu 4♣ je to nejlepsi moznost, ukazuje celkem silnou kartu se trilistem pikovym (kdybych mel ctyrlist s touto silou urcite bych nabidl 1♠) a kratkost trefou (karovy fit uz zname). Partner se muze rozhodnout co dal.
Posted 2006-February-01, 02:57
fraba, on Jan 31 2006, 10:35 PM, said:
Uvazuju, ze i po zasahu soupere je dobre tuto konvenci zavest. Nevim, jestli i po kontru, ale i tam to ma logiku. Kazdopadne partner rekne 2♠ at uz reknete cokoliv (2♦ nebo 2♥) a jste na rade znovu....
Ja hraju inverted porad (nikdy jsem to nehral jinak) a zatim jsem nemel vaznejsi problemy, nebo aspon ne takovy, ze bych quli tomu nespal...
Jinak bych asi volil ROVNOU hlasku 4♣. 5♦ by melo jit splnit skoro vzdycky, ledaze by mel partner krome kulovy matky vsechno v trefech (a pak rekne jen ctyri kule a ja je zapasuju). Ze minu 3NT, to mi zas tak nevadi, sance na nalezeni karoveho slemu se mi libi vic a trefove vylouceni je to nejdulezitejsi, co me v dane partii zajima.
(V idealnim pripade partner ukaze srdcoveho singla, ja pikovou figuru a on uz se zepta, co nam chybi - protoze moji rozlohu si muze skoro namalovat... sikena trefova, maximalne 3 piky, takze 55 nebo 46 na cervenych.)
Tedy, otazka je, jestli 4♣ jsou sikena a 3♣ singl a nebo 4♣ kratkost a 3♣ GF na trefech... Ja se primlouvam za prvni variantu, protoze 1♦-(1♥)-x vylucuje piky, takze uz zbyvaji jen trefy
Posted 2006-February-01, 03:06
Rict rovnou 4♣ je podle me trochu riskantni, 3NT muzou byt spravnym zavazkem. A tvoje karta po 1♥ neni zas tak super.
Jinak taky nevidim duvod proc nehrat inverted porad.
Bez jinych dohod je sled 1♦-1♥-3♣ silny na trefech. Pri pouziti Walsh double je kontra s trefama, 3♣ uz je splinter (jak's napsal, 4♣ je urcite sikena, 3♣ spis singl (muze byt slabe s sikenou)).
Jinak taky nevidim duvod proc nehrat inverted porad.
Bez jinych dohod je sled 1♦-1♥-3♣ silny na trefech. Pri pouziti Walsh double je kontra s trefama, 3♣ uz je splinter (jak's napsal, 4♣ je urcite sikena, 3♣ spis singl (muze byt slabe s sikenou)).
Posted 2006-February-01, 04:59
Miron, on Feb 1 2006, 10:06 AM, said:
Rict rovnou 4♣ je podle me trochu riskantni, 3NT muzou byt spravnym zavazkem. A tvoje karta po 1♥ neni zas tak super.
Mne prijde dost hezka - je tu velka nadeje na srdcove vylouceni. (Viz vedlejsi thread - kdyby mel partner eso pikovy misty srdcovyho, splnit 6 kuli by nestalo za premejsleni )
Posted 2006-February-02, 12:07
Hm, dobry myslenky, tak jak jsem zvykly hrat tak 3♣ je forsing na vlastni barve a asi bych nemenil, kontra pouzivam spise s pravidelkama nez s forsingem na vlastni barve - uz by mi kontra prislo moc pretizene a asi to nejde vyuzit po bloku soupere. Problem je, ze kdyz dam s listem na vlastni barve ktr. a partner nekam jumpne uz budu mit problem mu to vysvetlit, pr:
1♦ - 1♥ - ktr. - pas/3♦ - pas - ??? a jsem v .....4♣ ted asi ukazuji fit ♦
Kdybych v danem pripadu nemel inverted, byl bych hlasoval za Splintera 4♣ (list vyrazne orientovany do barvy, do BT nemam zas tak hezky list, jen 5,5 zdvihu, do barvy mnohem vice - radsi budu hrat 5♦, pokud ale mam inverted 2♦, rad je pouziju a kdyz partner rekne 2BT zvednu na 3BT. Jenze on rekne 2♠ a pak uz je nad slunce jasne, ze budu hrat barevny zavazek a proto skocim na 4♣ a po 4♥ reknu 5♣, kratkosti maji prednost a muj by me nemohl podezrivat, ze nemam kontrolu pikovou (pockejte az spracuju metodiku cue-bidovani podle Izdebskeho a Martense, tam je to hezky vysvetlene, cue-bidy nemusi jit vzdy v rade).
1♦ - 1♥ - ktr. - pas/3♦ - pas - ??? a jsem v .....4♣ ted asi ukazuji fit ♦
Kdybych v danem pripadu nemel inverted, byl bych hlasoval za Splintera 4♣ (list vyrazne orientovany do barvy, do BT nemam zas tak hezky list, jen 5,5 zdvihu, do barvy mnohem vice - radsi budu hrat 5♦, pokud ale mam inverted 2♦, rad je pouziju a kdyz partner rekne 2BT zvednu na 3BT. Jenze on rekne 2♠ a pak uz je nad slunce jasne, ze budu hrat barevny zavazek a proto skocim na 4♣ a po 4♥ reknu 5♣, kratkosti maji prednost a muj by me nemohl podezrivat, ze nemam kontrolu pikovou (pockejte az spracuju metodiku cue-bidovani podle Izdebskeho a Martense, tam je to hezky vysvetlene, cue-bidy nemusi jit vzdy v rade).
Posted 2006-February-02, 15:37
S dlouhyma trefama, rikam 2♣... Ja to hraju jako forsing, ale to se Vam asi libit nebude. Kontra je ctyrlist ♣ nebo petilist ♣ 5-8.
Posted 2006-February-11, 13:00
Jo pokud jsou 2♣ forsing, to je jina vec. Aby ses nepletl, ja to tak hral leta teda 5 let) a myslim, ze je to lepsi schema!!!! Ne striktne GF, ale tak od slusne vyzvy 11+. Bohuzel to hraje malo lidi tady v cechach.
No kdyz uz o tom mluvime pokud nekdo pojede za hranice, mel by NF odpoved po zasahu alertovat, normalnejsi je jak to hraje Miron. Tj, pr:
1♥ - 1♠ (souper) - 2♣
jako NF by se melo alertovat!!!!
No kdyz uz o tom mluvime pokud nekdo pojede za hranice, mel by NF odpoved po zasahu alertovat, normalnejsi je jak to hraje Miron. Tj, pr:
1♥ - 1♠ (souper) - 2♣
jako NF by se melo alertovat!!!!
Posted 2006-February-11, 14:23
Čau lidi :)
Já vím, co bych dražil, ale nebudu to tady psát, protože se nemusim chlubit, co za blbosti jsme si zase vymysleli :)
To inverted po zásahu mi přijde fajn ve standartu, ale třeba v Poláku nebo Acolu, kde káro je většinou pětilist, se mi zdá škoda nemít možnost říci jen tak 2♦ - skoro nic nemám, ale klidně to káro vynes, a pokud jich máš hodně můžeš zvýšit..
btw Pokud se nepletu, tak tohle má Fořt na stránkách.
Já vím, co bych dražil, ale nebudu to tady psát, protože se nemusim chlubit, co za blbosti jsme si zase vymysleli :)
To inverted po zásahu mi přijde fajn ve standartu, ale třeba v Poláku nebo Acolu, kde káro je většinou pětilist, se mi zdá škoda nemít možnost říci jen tak 2♦ - skoro nic nemám, ale klidně to káro vynes, a pokud jich máš hodně můžeš zvýšit..
btw Pokud se nepletu, tak tohle má Fořt na stránkách.
Sorry, my english is not perfect :(
Posted 2006-February-11, 17:35
JJ ma to jako drazebni soutez do pristi revue....aspon mas naskok
Page 1 of 1