BBO Discussion Forums: Co budete drazit? - BBO Discussion Forums

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Co budete drazit?

#1 User is offline   fraba 

• PipPipPip
  • Group: Full Members

Posted 2006-January-31, 15:35

Scoring: IMP

Jste na rade, kdyz partner zahajil 1 a souper zasahl 1. V danem rozdani jsem nemel k dispozici 2 jako inverted. Uvazuju, ze i po zasahu soupere je dobre tuto konvenci zavest. Nevim, jestli i po kontru, ale i tam to ma logiku. Kazdopadne partner rekne 2 at uz reknete cokoliv (2 nebo 2) a jste na rade znovu....
0

#2 User is offline   Miron 

• PipPipPipPip

Posted 2006-January-31, 16:51

Jen technickou, pokud nehraju inverted, tak 2 rict nemuzu (co kdyby to zapasoval) a 2 jsou taky divny. Co se dozvim na 3?

Ale kdybych uz rekl 2 a partak rekl 2 a nehraju v tomto sledu strukturovany reverz:
3 je blbost
3 rict nemuzu, uz jednou jsem poddrazil kartu
3 proc? zbytecna hlaska, nepomaha mi
3 trilist, ma to neco do sebe (ctyrlista asi nemam, nerekl jsem 1)
3NT nemam trefy
4 splinter, ma to neco do sebe (podobne jako 3), ale mijim 3NT
4 vyzva, mozna
5 taky reseni

Reknu 4 je to nejlepsi moznost, ukazuje celkem silnou kartu se trilistem pikovym (kdybych mel ctyrlist s touto silou urcite bych nabidl 1) a kratkost trefou (karovy fit uz zname). Partner se muze rozhodnout co dal.
0

#3 User is offline   coyot 

• PipPipPipPip

Posted 2006-February-01, 02:57

fraba, on Jan 31 2006, 10:35 PM, said:

Uvazuju, ze i po zasahu soupere je dobre tuto konvenci zavest. Nevim, jestli i po kontru, ale i tam to ma logiku. Kazdopadne partner rekne 2 at uz reknete cokoliv (2 nebo 2) a jste na rade znovu....

Ja hraju inverted porad (nikdy jsem to nehral jinak) a zatim jsem nemel vaznejsi problemy, nebo aspon ne takovy, ze bych quli tomu nespal...

Jinak bych asi volil ROVNOU hlasku 4. 5 by melo jit splnit skoro vzdycky, ledaze by mel partner krome kulovy matky vsechno v trefech (a pak rekne jen ctyri kule a ja je zapasuju). Ze minu 3NT, to mi zas tak nevadi, sance na nalezeni karoveho slemu se mi libi vic a trefove vylouceni je to nejdulezitejsi, co me v dane partii zajima.

(V idealnim pripade partner ukaze srdcoveho singla, ja pikovou figuru a on uz se zepta, co nam chybi - protoze moji rozlohu si muze skoro namalovat... sikena trefova, maximalne 3 piky, takze 55 nebo 46 na cervenych.)

Tedy, otazka je, jestli 4 jsou sikena a 3 singl a nebo 4 kratkost a 3 GF na trefech... Ja se primlouvam za prvni variantu, protoze 1-(1)-x vylucuje piky, takze uz zbyvaji jen trefy :)
0

#4 User is offline   Miron 

• PipPipPipPip

Posted 2006-February-01, 03:06

Rict rovnou 4 je podle me trochu riskantni, 3NT muzou byt spravnym zavazkem. A tvoje karta po 1 neni zas tak super.

Jinak taky nevidim duvod proc nehrat inverted porad.

Bez jinych dohod je sled 1-1-3 silny na trefech. Pri pouziti Walsh double je kontra s trefama, 3 uz je splinter (jak's napsal, 4 je urcite sikena, 3 spis singl (muze byt slabe s sikenou)).
0

#5 User is offline   coyot 

• PipPipPipPip

Posted 2006-February-01, 04:59

Miron, on Feb 1 2006, 10:06 AM, said:

Rict rovnou 4 je podle me trochu riskantni, 3NT muzou byt spravnym zavazkem. A tvoje karta po 1 neni zas tak super.

Mne prijde dost hezka - je tu velka nadeje na srdcove vylouceni. (Viz vedlejsi thread - kdyby mel partner eso pikovy misty srdcovyho, splnit 6 kuli by nestalo za premejsleni :))
0

#6 User is offline   fraba 

• PipPipPip

Posted 2006-February-02, 12:07

Hm, dobry myslenky, tak jak jsem zvykly hrat tak 3 je forsing na vlastni barve a asi bych nemenil, kontra pouzivam spise s pravidelkama nez s forsingem na vlastni barve - uz by mi kontra prislo moc pretizene a asi to nejde vyuzit po bloku soupere. Problem je, ze kdyz dam s listem na vlastni barve ktr. a partner nekam jumpne uz budu mit problem mu to vysvetlit, pr:

1 - 1 - ktr. - pas/3 - pas - ??? a jsem v .....4 ted asi ukazuji fit

Kdybych v danem pripadu nemel inverted, byl bych hlasoval za Splintera 4 (list vyrazne orientovany do barvy, do BT nemam zas tak hezky list, jen 5,5 zdvihu, do barvy mnohem vice - radsi budu hrat 5, pokud ale mam inverted 2, rad je pouziju a kdyz partner rekne 2BT zvednu na 3BT. Jenze on rekne 2 a pak uz je nad slunce jasne, ze budu hrat barevny zavazek a proto skocim na 4 a po 4 reknu 5, kratkosti maji prednost a muj by me nemohl podezrivat, ze nemam kontrolu pikovou (pockejte az spracuju metodiku cue-bidovani podle Izdebskeho a Martense, tam je to hezky vysvetlene, cue-bidy nemusi jit vzdy v rade).
0

#7 User is offline   Miron 

• PipPipPipPip

Posted 2006-February-02, 15:37

S dlouhyma trefama, rikam 2... Ja to hraju jako forsing, ale to se Vam asi libit nebude. Kontra je ctyrlist nebo petilist 5-8.
0

#8 User is offline   fraba 

• PipPipPip

Posted 2006-February-11, 13:00

Jo pokud jsou 2 forsing, to je jina vec. Aby ses nepletl, ja to tak hral leta teda 5 let) a myslim, ze je to lepsi schema!!!! Ne striktne GF, ale tak od slusne vyzvy 11+. Bohuzel to hraje malo lidi tady v cechach.

No kdyz uz o tom mluvime pokud nekdo pojede za hranice, mel by NF odpoved po zasahu alertovat, normalnejsi je jak to hraje Miron. Tj, pr:

1 - 1 (souper) - 2

jako NF by se melo alertovat!!!!
0

#9 User is offline   mila85 

• PipPipPipPip

Posted 2006-February-11, 14:23

Čau lidi :)

Já vím, co bych dražil, ale nebudu to tady psát, protože se nemusim chlubit, co za blbosti jsme si zase vymysleli :)

To inverted po zásahu mi přijde fajn ve standartu, ale třeba v Poláku nebo Acolu, kde káro je většinou pětilist, se mi zdá škoda nemít možnost říci jen tak 2 - skoro nic nemám, ale klidně to káro vynes, a pokud jich máš hodně můžeš zvýšit..

btw Pokud se nepletu, tak tohle má Fořt na stránkách.
Sorry, my english is not perfect :(
0

#10 User is offline   fraba 

• PipPipPip

Posted 2006-February-11, 17:35

JJ ma to jako drazebni soutez do pristi revue....aspon mas naskok ;)
0

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users